Vombatus ursinus

Zwarte vlag met gele Wombats logoDe ‘Vombatus ursinus’? Dat is de Latijnse naam voor het buideldier aan wie de vereniging haar naam te danken heeft: de wombat. Hoe kwam het zover dat de Wombats zichzelf Wombats gingen noemen? Daar ging een hele geschiedenis aan vooraf. Zoals je onder Historie kon lezen, begonnen The Wombats lang geleden als twee aparte verenigingen.The Rats speelden honkbal, The Panics vormde de softbalafdeling. Een fusie was de enige logische stap, maar voor die nieuwe club moest natuurlijk wel een passende naam komen.

De nieuw gevonden naam Rats in Panic werd door de sponsor meteen van tafel geschoven vanwege de afkorting. Vanaf dat moment sloeg de creativiteit op hol en werden tientallen – serieuze en minder serieuze – namen verzonnen, van Greyhounds tot Flying Fermatas en van Interruptie tot Doordrukkende Klevers. Van de overgebleven drie werd I Gallioneri afgekeurd wegens onuitspreekbaarheid en de naam Squibbits leek te veel op een zoutje, zodat The Wombats overbleef. Sinds 1988 gaat de vereniging onder die naam door het leven.

De naam Wombats is bedacht door één van de leden die destijds in een dierentuin werkte. Hij was erg gecharmeerd van de twee wombats die daar rondliepen. Deze Australische buideldieren lijken op het eerste gezicht misschien nogal lomp en sloom, maar het zijn vooral koelbloedige beestjes, die behoorlijk agressief kunnen worden wanneer ze worden lastiggevallen. Over korte afstanden kunnen ze hoge snelheden bereiken. Wat zijn nu betere eigenschappen om te hebben op het honk- of softbalveld?