Van het bestuur

Van het bestuur

Regen, kou, wind, mooie gekleurde blaadjes in de bomen, maar ook op het spoor… We kunnen het niet meer ontkennen. Het is nu echt officieel herfst. Veel teams hebben de laatste wedstrijden al gespeeld, maar sommige teams moeten nog in actie komen om de competitie af te sluiten. Daarna zullen alle Wombats een rustig plekje opzoeken voor de winterperiode. Het bestuur zal ook een iets rustigere periode tegemoet gaan.

 

De afgelopen weken zijn voor het bestuur drukke weken geweest. Soms verliep het soepel, maar we hebben flink wat brengen moeten beklimmen om onze doelen te bereiken.Het bestuur heeft haar best gedaan het familietoernooi te organiseren. Deze dag was een groot succes. Met zes ingeschreven familieteams, het schitterende weer en veel vlees voor de bbq, was het een mooie dag. Door de geringe opkomst van vrijwilligers en een beperkte bezetting vanuit het bestuur, bleek het een hele zware klus te zijn. De drie organisatoren (Barbara, Janneke en ikzelf) waren de dag erna gesloopt! Bij deze dus alvast een aankondiging: de organisatie voor het familietoernooi wordt voor volgend jaar veranderd. Deze komt deels te liggen bij de toernooicommissie en er zullen weer teams aangewezen worden.

 

Verder was er de introductietraining. Door het succes van de UIT (hulde aan de PRcie), waren in totaal 22 personen gekomen om kennis te maken met onze sport. Na een gezamenlijke warming-up, is Gerson aan de slag gegaan met de honkballers en hebben Willie en Herman de softballers aan het werk gezet. De avond werd afgesloten met een partijtje en een drankje in de kantine. In totaal zijn vijftien mensen van de introductietraining lid geworden voor de wintertraining.

 

En dat brengt ons bij de wintertraining. Voor dit bestuursjaar had ik mezelf een belangrijk doel voorgelegd. Namelijk géén zondagavonden meer voor de wintertraining! Een omschrijving van het proces: geduld, bloed, véél belminuten, nog meer e-mailtjes, zweet, onenigheid, frustratie, tranen en doorzettingsvermogen. Maar het resultaat mag er wezen. Deze winter trainen we op de maandagavond in sporthal Sportcampus, de Leidsche Rijn. Vanwege het aanbod van trainers en het beschikbare budget, vindt de training voor Wombats en wintertrainingsleden gelijktijdig plaats van 20.00 tot 22.00 uur. We hopen dat ook de opkomst onder de Wombats hoog is, zodat de nieuwe leden goed kennis kunnen maken met onze vereniging.

 

En nu staat er een rustigere periode voor het bestuur voor de deur. Naast het organiseren van het kaderuitje en de voorbereidingen van de ALV, zijn we ook bezig met de bezetting van het bestuur in 2013. Dit bestuursstukje is het eerste dat ik schrijf in de drie jaar dat ik in het bestuur zit, maar tevens ook mijn laatste. Vanaf 2013 neemt iemand anders mijn functie over. De afgelopen drukke weken bij het bestuur in combinatie met mijn nieuwe baan, hebben met enige regelmaat voor stressvolle nu-even-niet-momenten gezorgd. Die wil ik liever voorkomen in de toekomst en heb dus besloten het secretaris-stokje over te dragen.

 

Groeten, uw secretaris

 

Sanne